CAT S50 Nu verkrijgbaar bij Optie 1 Assen

CATS50
Caterpillar is een bedrijf wat zich specialiseert in zware graafmachines en trucks, maar brengt sinds 2013 ook regelmatig Android-smartphones op de markt. De nieuwe CAT S50 is de opvolger van de B15, een toestel dat we eerder onderworpen hebben aan een review en is gepresenteerd op de IFA in Berlijn.
CAT S50

De CAT S50 is de opvolger van de CAT B15Q, een toestel voor de zware omstandigheden. Dat toestel had een scherm met een lage resolutie, een camera met een middelmatige resolutie, geen 4G en weinig intern geheugen en moest het vooral hebben van zijn behuizing die tegen water, stof, stoten en vallen kon. De nieuwe CAT S50 is op alle punten een verbetering en is de nieuwste telg in ruige werktelefoons van Caterpillar.

De schermdiagonaal is van 4 inch naar 4,7 inch gegaan, maar de resolutie is ook een stuk omhoog gegaan. Waar de B15Q het moest doen met een schamele resolutie van 800×480 pixels, heeft de S50 een 720p-scherm, oftewel 1280×720 pixels. De processor is een onbekende quadcore-variant met een kloksnelheid van 1,2GHz, waarschijnlijk van MediaTek. Op de achterkant vinden we nu een 8 megapixel-camera, inclusief ledflitser.

Er is 8GB intern geheugen in het toestel te vinden, dat uit te breiden is door middel van een microSD-kaartje, evenals LTE-ondersteuning en het toestel draait op Android 4.4 zonder schil of aanpassingen. Het toestel beschikt voer een IP67 en MIL-810G-certificering. De IP67-certificering zorgt ervoor dat het toestel 30 minuten lang onder water gehouden kan worden tot maximaal 1 meter diep. De MIL-810G rating maakt het toestel bestand tegen zout, stof, regen, vochtigheid, vibraties, zonnestraling en vallen. Ook maakt CAT bij dit toestel gebruik van een shatterproof-frontplate van Gorilla Glass 3-glas en is er een nieuwe CAT App Store te vinden met meer dan 1000 applicaties die volgens de fabrikant handig zijn voor CAT-gebruikers. Het toestel meet 144,5x77x12,7mm en heeft een gewicht van 185 gram, onder andere door zijn schokabsorberende rubber.

Beschikbaarheid

Het toestel is inmiddels bij Optie 1 Assen te verkrijgen, en de ruige smartphone zal te verkrijgen zijn in twee kleuren: Forest en Slate.

Bron: Caterpillar

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!